Glashelder Invest BV

Glashelder Invest BV

Op initiatief en onder leiding van newVOC heeft een consortium van enthousiaste en ervaren investeerders een gezamenlijke investerings BV opgezet;  Glashelder Invest BV.  Naast newVOC nemen nog 7 investeerders deel.  Middels een significante investering heeft Glashelder Invest BV een belang verworven in Glashelder BV.

Glashelder is een onafhankelijke glasvezelprovider, die samen met een scala aan lokale en landelijke dienstaanbieders een compleet en onderscheidend dienstenpakket aanbiedt aan de consumentenmarkt. Zij levert naar internet, televisie en telefonie ook mobiele telefonie, huisbeveiliging en overige diensten over glasvezel en is in april 2010 gestart als een van de eerste onafhankelijke glasvezelproviders van Nederland.

www.glashelder.nl

Glashelder is in oktober 2012 door Sprout geselecteerd tot de 10 meest innovatieve ondernemingen van Nederland.  "Glashelder heeft dit jaar van zich doen spreken door op een vernieuwende wijze samen met lokale initiatiefnemers  zich in te zetten voor de aanleg van glasvezel netwerken.  In de door grote partijen gedomineerde glasvezelmarkt is Glashelder er in geslaagd om met een vernieuwend business model de aanleg van glasvezel, met ruimte voor lokale diensten en initiatieven te realiseren waarbij ook de buitengebieden worden aangesloten op glasvezel".

Glashelder Invest BV is opgericht in november 2012.

Glashelder is door operationele problemen bij de eerste projecten in zwaar weer gekomen. in het voorjaar van 2014 is Glashelder BV failliet verklaard.
participaties

Actieve participatie in bedrijven.
Inbreng op basis van kapitaal, hands-on management of inbreng van software.